söndag 29 januari 2012

Gott bröd

Vaknade tidigt i morse så då passade jag på att gå upp och baka frukostbröd till familjen, man bara blandar ihop alla ingredienser och så skjuts in i ugnen, perfekt!

2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelvetemjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl grovt hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 st rivet äpple
2 msk blandade frön till topping
1.       Sätt ugnen på 175. Blanda alla torra ingredienser i en bunke utom fröna som ska strös på brödet. Rör sedan ned yoghurt och honung, riv i äpplet
2.       Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten. Strö på fröna. Grädda brödet längs ned i ugnen i ca 80 min. känna att brödet är klart genom att sticka ned en sticka. Är den torr är brödet klart.
Supergott med mosad avokado och kalkon på

4 kommentarer:

  1. Härligt...
    Själv blev det frukost scones med smältande ost & marmelad:)

    ha en fin dag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Scones är ju hur gott som helst! Perfekt söndagsfrukost.

      Radera
  2. Gott! Tänk om man orkade baka eget bröd! :)

    Fast nu när jag ser att man inte behöver knåda brödet så kanske jag borde tänka om! :)

    SvaraRadera
  3. Superenkelt när det bara är och blanda ihop alla ingredienser och så ned i formen, kan knappt bli enklare.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...