onsdag 1 augusti 2012

Mazarin & kardemumma kaka

200g mandelmassa
100g smör
11/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kardemumma

1.Rör smör, mandelmassa och socker mjukt. Tillsätt ett ägg i taget.
2.Blanda v- mjöl, bakpulver, och kardemumma. Tillsätt det sedan till mandelmassablandningen med en vanlig sked.
3.Klicka ut kakan i en smord och bröad sockerkaksform.
4.Grädda kakan i 175 grader i ca 45 min



- Posted using BlogPress from my iPhone

20 kommentarer:

  1. Kardemumma och mandelmassa - två personliga favoriter! Mumma vad gott det lät, det måste jag pröva.

    SvaraRadera
  2. Testa och servera den med glass (gärna ren gammeldags vanilj glass till)
    Brukar gillas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan jag tänka mig är hur gott som helst.

      Radera
  3. Den hade smakat bra till kaffet!

    SvaraRadera
  4. Den måste testas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ;0)
      Saknade dig idag på klassen

      Radera
  5. Åh det såg gott ut! Kanske ska testa men här ska det egentligen bakas mindre framöver...
    Blev nyfiken på vad du jobbar med? Vad du har läst till? Trodde du höll på med kostrådgivning och var träningsinstruktör på heltid!?
    Kram Suss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jobbar heltid som Hr-konsult när jag inte är föräldraledig.
      Kram

      Radera
  6. Tack för tipset! Ser gott ut!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...