måndag 30 december 2013

2013 Återblick

 
 
Ett bra år, som startade med föräldraledighet
och Thailandsresa
Snart bär det av igen, till samma ställe.
Katatani beach resort och spa men vi ska även testa ett nytt hotell.
 


 
The Nike blast som gick av stapeln första helgen i februari, ska du dit i år?
 


 
En massa jobb och träning
Pressvisning hos bästa Röhnisch
 





 
Och så kom sommaren.
Den bästa på länge om man som jag gillar värme.
 
 



 
 
Efter sommaren bar det av till Turkiet och Lara resort och spa
 



 
Och så hanns det med ännu en pressvisning hos Röhnisch för vårmodet 2014 som alldels strax är på ingång i butik

 
Önskar er alla ett gott nytt år!
 


söndag 29 december 2013

Snabbkavring

 
Superenkelt matbröd som jag brukar baka julaftons morgon.
Det sprider en ljuvlig juldoft i köket, och smakar lika bra till julmaten som till juldagsfrukosten.

Till ett bröd behöver du;
6 dl vetemjöl
3 dl fint rågmjöl
3 dl grovt rågmjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 msk mald fänkål
1msk mald anis
6 dl filmjölk
1 1/2 mörk sirap


GÖR SÅ HÄR;
1. Sätt ugnen på 150. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och mjölad avlång form, ca 2 liter.
2. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt brödet stå kvar i formen ca 5 min innan det stjälps upp på galler och får kallna.

lördag 28 december 2013

Att träna med mål!

 
 
 
För mig är det inte helt ovanligt att jag bara tränar.
För att det är förbannat roligt, men även för att jag mår väldigt bra av det.
Nu lite mer än två år efter min andra graviditet är inte styrkan i bålen där jag vill att den ska vara.
Faktiskt väldigt långt ifrån.
Efter barn nr 1 var styrkan i bålen tillbaka på nolltid. Utan att jag väntade så länge som man rekommenderade och med hör och häpna vanliga sit up och inte en enda planka.                     (raka motsatsen till vad många rekommenderar….)
Av någon anledning gjorde jag inte likadant efter graviditet nr två. Då väntade jag med att träna bålstyrkan L Ä N G R E än man rekommenderade att göra, samt att jag startade med plankan.
Så här i efterhand var det riktigt dumt och har resulterat i att mina magmuskler inte gått ihop som sig bör efter en graviditet. Vad jag läst mig till kommer de heller aldrig att göra det, men det är ändå viktigt att stärka bålen för att jag ska orka.
Dels för att fixa Göteborgsvarvet och Marathon. Men framför allt för att orka med livet och ha en rygg som håller länge.
 
Så mitt/mina mål 2014 är att
1: Bygga styrka i bålen
2: Bättre på konditionen
3: Öka mängden träning, för att förbereda kroppen för att orka långlopp
4; Och det kanske viktigaste av allt lyssna till min kropp och kunskap om den. Jag har trots allt jobbat med träning i över 20 år
 
Har du några träningsmål 2014?


fredag 27 december 2013

Motivation

Det här med motivation, eller drivkraft om du hellre önskar.

Vad är det som vecka efter vecka år efter år driver vissa men inte andra att träna?

För inte har de som tränar mer tid än de som inte gör det. Och vi som tränar är inte alltid 100% motiverade att träna, ändå gör vi det.

För mig är det ganska enkelt, så länge det är roligt vill jag göra det igen och igen och igen. Så gillar jag variationen av den träning jag hållet på med, jag hinner liksom aldrig tröttna. 
Men visst har jag dagar då jag inte har någon lust i världen att träna. Då är det en stor fördel att jag jobbar som instruktör och måste. Och när jag väl är på plats, eller ger mig ut på den där rundan som jag kanske inte var sugen på, så vet jag att jag hittar motivationen när jag väl tar tag i det.

För några är det viktigt att ha ett mål att träna mot, för att bli motiverad. Ett lopp eller kanske ett bröllop.

Det jag tror är det viktigaste är att ha roligt.

Vad motiverar dig till träning?


onsdag 25 december 2013

Dagens & gårdagens

Fantastiskt att tiden kan gå så fort utan att-göra just ingen ting.

Barnen leker med de leksaker tomten kom med igår. Lilleman öppnade köksfönstret och roppade högljutt på tomten även idag, dock utan resultat.

Jag startade dagen med en Body Pump klass, skön genomkörare för hela kroppen.


Efter att ha hängt i lekpark ett tag har jag nu tagit plats i soffan och ska tillbringa resten av dagen där.

Önskar er en härlig juldag och bjuder på en gårdagens.


Och ja, jag var precis lika trött som jag ser ut

måndag 23 december 2013

Dan före dan

Jag är ledig medans mannen fixar det sista på kontoret.
Här hemma strosar jag runt i myskläder efter att ha startat morgonen med cxworx och några av BP låtarna, 40 min skön hemma träning.

Grät en skvätt till adventskalendern medans yngsta sonen stannade till i ett hopp och tittade lite oroligt på sin mamma.

Barnen är högt och lågt och tomten kan inte komma fort nog, tänk vad härligt att få vara liten och fortfarande tro på tomten. Vilken härlig och bekymmersfri värd.

Dags att strosa vidare i myskläder och förbereda inför morgondagen.

Önskar er alla en riktig God Jul


lördag 21 december 2013

Balans

Jag läste ett inlägg som fina Anna Duberg, la upp på instagram om träningshets i sociala medier. Mycket klokt och läsvärt som jag varmt kan rekommendera.

Det är en hårfin balansgång mellan vad som är sunt och det som är en smula fanatiskt. Det som triggar någon får någon annan att sluta läsa, och publicerar man något i sociala medier har man ett ansvar. Jo så är det faktiskt!
Livet är ju så mycket mer än träning, även om det är är ett stort intresse och jag erkänner utan problem att jag hellre tränar än gör mycket annat. 
Men något jag älskar mer än träning, ja mer än livet självt är såklart mina barn. 
Jag Älskar att resa, äta, slappa i soffan, läsa, umgås med vänner, laga mat och baka.

Såhär i juletider hör jag många som ska unna sig att äta, eller de som är lyckliga över att en av deras ätardagar råkar hamna på julafton i 5:2 dieten, då blir jag rädd. Rädd för att kloka vuxna människor när det kommer till kost och träning HELT tappar det sunda förnuftet. 

Vill man förändra sitt utseende ta hjälp av de som kan, låt dig inte luras av trend dieter för de är precis vad de heter en trend och med trender vet vi ju alla var det brukar sluta.

Lagom och balans är två bra ord som jag tycker är mycket användbara vad gäller kost och träning. Det som är lagom för någon är lite för någon annan och mycket för en tredje. Hitta det som funkar bäst för dig, låt dig inspireras av andra och känner du dig stressad av det du läser, sluta läsa för det är inte det du behöver just då.
Ha en fin lördag kära läsare.


fredag 20 december 2013

Tjohooooo

Sista arbetsdagen innan en lång och härlig julledighet har nått sitt slut.

Jag har kört mitt härliga lunch spinning pass på World Class och la även in lite extra styrka för rumpa lår och mage. Ska det bli marathon av nästa år så är det läge att börja få denna kropp i form och det gäller att göra det i tid.

Fick även en julklapp av en av deltagarna på lunch spinningen. Tack Stefan,du gjorde min dag!

Nu tar vi fredagskväll vänner.


torsdag 19 december 2013

Julklapp till mig själv

Blev så inspirerad av en föredetta kollega på World Class i Linköping som köpt dessa tuffingar.
 
Tack för inspiration Joanna
 

Jag vet inte om det är jag MEN jag blir grymt träningssugen när jag ser dem.
299kr på kappAhl, som hittat.

Bakade dessa godingar, 
 

Vill du ha receptet hittar du det här.

Kram på er och ha en fortsatt bra dag.

onsdag 18 december 2013

Yoga

Jag har ju länge tjatat om att jag M å S t e ta tag i min yoga träning. 
Och så äntligen kan jag hoppa in och vicka på en kollegas yogaklass i morgon bitti.
Underbart!
För att inte vara alldeles ringrostig behöver jag köra igenom programmet ikväll.
Vem kunde ha anat, två gånger på en och samma vecka. 
Plötsligt händer det...

tisdag 17 december 2013

Dubbelpass

Träning.
Jag ÄLSKAR träning och särskilt kvällens klasser.
Body step följt av body pump release, tillsammans med två av mina fantastiska kollegor.
Nya pumpen, alltså SÅ bra, har du möjlighet att testa, gör't.
Min gissning är att jag vaknar med en härlig träningsvärk i morgon.

Ha en fantastisk tisdags kväll fina ni.

måndag 16 december 2013

Härlig helg

Helgen inleddes med Nobelmiddag hos en kollega. Med fantastisk god mat, trevligt sällskap och mycket skratt, fick jag chans att tanka härlig och välbehövlig energi.

Sedan blev det ett morgonpass på World Class, tätt följt av en halvdag i leksaksaffärer. Äldsta sonen vill i princip ha allt medan minstingen bara intresserar sig på bollar, bollar och bollar. Få se vad tomten hittar på .

Granen kläddes till barnens stora förtjusning som var både högt och lågt. Förutom ljus, glitter och stjärna så är det 4- åringen som klätt granen. Medan jag bakade julgodis.


Söndagen tillbringades i simhall och jag hann även med en skön löptur. Barmark i december, nästan för bra för att vara sant....


söndag 15 december 2013

Snickersrutor

Såhär innan jul brukar jag gå helt bananas vad gäller bakning.

Så i går kväll blev det snickers rutor, inser att den kondenserade mjölken gott kunde fått koka en timma till.


Till ca 30 bitar
1 burk kondenserad mjölk
250 g nougat
200g mjölkchoklad + 100g mörkchoklad
1 1/2 dl salta jordnötter

Gör såhär;
1. Koka burken med kondenserad mjölk 4 timmar, se till att den alltid är helt täckt med vatten.

2. Skär nougaten i småbitar och bryt den ljusa chokladen. Smält choklad o nougat över vattenbad. Låt stelna i en form 10 X 20 cm i 4 h i kylen. Klä gärna formen med bakplåtspapper.

3. Bred över kolasåsen över den stelnade chokladen/nougaten och strö över jordnötter.

4. Smält den mörka chokladen och ringla över nötterna. Låt stelna i kylen och skär i fyrkanter


torsdag 12 december 2013

Världens godaste saffran & kardemummaknutar

Om man frågar mig.
Vill man inte ha saffran i är det bara att ta bort och så vips har man kardemummaknutar.


Till ca 20 bullar
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 påsar saffran
50g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
250 g kesella ( 10% )
100g rumsvarmt smör
Ca 15 dl vetemjölspecial

Fyllning;
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk mald kanel
1/2 msk kardemumma kärnor

Pensling;
1 ägg
1/2 dl ljus sirap
2 tsk vatten

Garnering
1 msk kardemumma kärnor 
1/2 dl socker

Gör såhär
1. Värm mjölken, grädden och saffran till fingervarmt 37c . Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt salt socker och kesella. Tillsätt smör och mjöl lite i taget. Knåda degen väl och låt jäsa till dubbel storlek under duk ca 45 min.

2. Fyllning; Blanda smör, socker, kanel och nystötta kardemummakärnor till en krämig fyllning.

3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela i två delar och kavla ut en halva i taget, till en rektangulär platta. Ca 25x40 cm. Bred på fyllningen.

4. Vik den ena långsidan mot den andra. Skär i ca 4 cm breda remsor och dela varje remsa nästan helt så det ser ut som ett par byxben. Snurra och knyt ihop till en bulle. Se till att ändarna är under Bullen. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

5. Låt bullarna jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 40 min. Sätt ugnen på 225 grader. Stöt kardemumman till garneringen och blanda med socker.

6. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min.

7. Rör ut sirapen med vattnet. Pensla bullarna med blandningen. Strö över kryddsockret och låt vila på galler.

 
 
Lycka till!


onsdag 11 december 2013

Ett av vårens måsten

I träningsgarderob är dessa underbara byxor från Röhnisch.

De går lika bra att mysa runt i hemma som att använda under ett svettigt dance pass eller en härlig yoga klass.

Och just det ja yoga MÅSTE ta tag i det. Hur svårt ska det vara? Jag är ju yoga instruktör och kan lätt sätta ihop ett pass som jag kör hemma. 
Det blir min utmaning minst ett yoga pass  i veckan.

tisdag 10 december 2013

Dagens träning

Blev bodystep och 45 min body pump.
Perfekt kombo även om ena klassen var förlagd på lunchen och den andra på kvällen.

När jag tränade betydligt mer än vad jag gör idag, kände jag mig såklart också mycket starkare och orkade mycket mer, även om många påpekade vikten av vila för att resultaten skulle komma. 
Men idag när jag tränar mindre än någonsin och vilar mer än någonsin så är jag både tröttare och svagare än jag någonsin varit.

Hmmm tankar kring det?

Tror bestämt att jag borde kunna öka träningsmängden.

måndag 9 december 2013

The Nike blast 2014

Då var det dags igen, anmälan till årets största tränings event i Sverige har öppnat.

Ska du dit?

Jag har deltagit på alla konvent förutom ett sedan start och självklart är jag anmäld även till detta.
Det blir mycket yoga och spinning för min del, perfekt kombo.


söndag 8 december 2013

Jag gillar inte all träning

Som vanligt passerar helgen i ett rasande tempo, med en massa roligheter som jag vill hinna med.

Igår hade vi personalfest på gymmet. Vi startade med ett träningspass i vår nya cross cage. Och äntligen har jag insett att jag inte alls älskar all typ av träning, då detta verkligen inte är min grej. Ibland kan det vara bra att testa på saker man inte gillar, för att faktiskt uppskatta det man gillar ännu mer. 
Jag visste i ärlighetens namn knappt vad det var men vi blev uppdelade i lag och körde stations övningar, burpees, sving med kettelbell åt alla möjliga håll, air armhävningar, air squats, upphopp, chins och så vidare. Superbra träning men nej jag vill inte stressa igenom övningarna för att hinna med så många som möjligt på begränsad tid, då risken är stor att tekniken blir lidande. Vilket är à & o för skadefri träning. 
Nu vet jag inte om passen i cross cagen körs som tävling, och jag tycker absolut att man ska testa.

Sedan blev det mat på ett av alla uteställen i stan, massa skratt och party. Precis som det ska vara.

Idag är det simskola, glögg mingel hos vänner och lite jobb.
Hoppas ni har en härlig advent.

Bjuder på en bild från förra helgens festligheter.



torsdag 5 december 2013

Älskade barn

Har ett barn på var sida om mig i sängen.
Lyssnandes till deras lugnande andetag känner jag hur kroppen sakta men säkert kommer ned i varv. 
Älskade barn!
Fröken på dagis berättade att äldsta sonen hade velat pärla och då ville han göra ett hjärta, ett kärleks hjärta till mamma.
För mamma är alldeles full av kärlek!

Var får de allt ifrån?

onsdag 4 december 2013

Butterkaka med saffran

Såhär i juletider tycker jag att det är extra roligt att baka godsaker.
Denna superenkla butterkaka blir inte bara en utan två stycken.

Till två stycken behöver du;
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör rumsvarmt
2 paket saffran ( 1g)
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
12-13 dl vetemjöl

Fyllning;
75 g smör
200 g riven mandelmassa
1 uppvispat ägg 

Gör såhär
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till Max 37 c. Tillsätt smör,saffran, socker, salt och mjöl.
2. Arbeta degen smidig och låt jäsa i 15 min
3. Dela degen i två delar och kavla ut till 1/2-1 cm tjocka plattor. Bred ut smöret på degen och strö över mandelmassan. Rulla ihop och skär i 3-4 cm tjocka skivor.
4. Ställ dem i två smorda formar ca 23 cm i dm. Låt jäsa i 20-30 min. Sätt ugnen på 200c. Pensla med uppvispat ägg. 
5. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min

Lycka till!

tisdag 3 december 2013

Vinnare av Röhnisch tights

 
 

Vinnaren av ett par

Shape Doris Capri Tights á 599 kr från Röhnisch
 
 
ÄR
 
 
Joanna Nordlander
 
Stort GRATTIS till dig.
 
Maila mig din adress på
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...